Tech

Internetről nyitható már a garázskapu is

Amikor a garázskapu a világhálóra költözik: a Hörmann új rendszerével okos eszközeink távirányítóvá válhatnak.

Újfajta vezérlési technológiát mutatott be a Hörmann cégcsoport, mely megoldás már a hazai piacon is elérhető. A piacvezető vállalat ezúttal az okos eszközeinkre költöztette a már eddig is népszerű, vezérlési rendszereik távirányítóját. A BiSecur Gateway alkalmazással okostelefonról vagy táblagépről is vezérelhető a garázskapu-, udvarikapu-meghajtás, a házbejárati ajtó, valamint más, Hörmann rádiós vevőegységgel felszerelt eszköz is, mint például a lámpák. A BiSecur rendszer a meglévő megoldásoknál azért is biztonságosabb, mert egy az online banki szolgáltatások során is használt titkosítással kódolja a kéziadó rádiójelét.

A BiSecur Gateway egy hálózati kábellel vagy Wi-Fi-n keresztül egyszerűen összekapcsolható a háztartásban működő routerrel. A Hörmann rádiós vevőegységgel felszerelt eszközök konfigurációja okostelefonra vagy táblagépre telepített BiSecur App-pal történik. Az új rendszert a www.bisecur-home.com oldalon kell regisztrálni, azt követően már vezérelhető is garázskapunk vagy éppen a bejárati ajtónk mobileszközünk segítségével. Az egyszeri regisztráció egy tanúsított weboldalon történik, így garantálva a legmagasabb fokú adatbiztonságot.

 

Az ismétlődő élethelyzetekhez, mint például a mindennapos “hazaérkezés”, amely során először az udvari kaput, majd azt követően a garázskaput kell kinyitni, az applikáció a “szcenárió” funkciót kínálja. Ez lehetővé teszi, hogy egyetlen gombnyomásra automatikusan mindig ugyanaz a tevékenységsor menjen végbe, és ne kelljen egyesével kiválasztani a parancsokat. Az alkalmazásban összesen maximum 10 felhasználó (1 rendszergazda és 9 felhasználó) hozható létre különböző jogosultságokkal. Például, ha a virágok öntözésére megkérjük a szomszédot, az udvari kaput kinyithatja, de a garázskaput nem.

Az új rendszer extrém magas – 128 bites – biztonsági szintet képvisel: a titkosítási eljárását a bochumi Ruhr Egyetem biztonsági szakértői vizsgálatai is alátámasztják, így független szakértők által is bizonyított, hogy a rádióforgalom olyan védettségi szinten zajlik, mint az online bankolásé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik