Tech

Az LG is csavar egyet az okosóra-történeten

Minden jel arra mutat, hogy a dél-koreai gyártó több lábon kíván állni okosórafronton.

Az LG a múlt hónapban Berlinben megrendezett IFA 2014 szakkiállításon jelentette be az igen tetszetős körkijelzőt kapott G Watch R okosórát, mely a nem sokkal korábban érkezett elődjéhez, a G Watchhoz hasonlóan Android Wear operációs rendszert futtat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az LG a közeljövőben ne adna ki esetleg más szoftveres smartwatchtermékeket.

Történt ugyanis, hogy a világhálón nemrégiben felbukkant egy LG website, mely azzal kecsegtetett, hogy a vállalat hamarosan elérhetővé teszi az okosórákra szánt webOS fejlesztői csomagját. A weboldalt azóta persze gyorsan leszedték, az viszont most már nyílt titok, hogy az LG által a közelmúltban megvásárolt webOS platform a televíziók után hamarosan az okosórák piacát is meg fogja hódítani magának.

A nagy rivális Samsung is hasonlóan gondolkozik, vagyis nemrégiben bejelentett okosórái között nem csak Android Wear (Gear Live), hanem Tizen (Gear S) operációs rendszerű modelleket is találhatunk. A koreai gyártók ily módon bebiztosítják, hogy ne kelljen teljes mértékben az Android Wear gazdájától, a Google-től függeniük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik