Tech

Újból a fekete-fehér a menő

A dél-koreai gyártó hamarosan egy igen egyedi új digitális fényképezőgéppel fog előrukkolni.

A Samsung tavaly októberben adta ki az NX300M típusjelzésű tükör nélküli cserélhető objektíves fotómasinát, melyből hamarosan egy speciális új kiadás fog érkezni. Ez a várhatóan NX Achromatic néven debütáló titkos újdonság csak és kizárólag fekete-fehér képek készítésére lesz alkalmas, ezenkívül pedig az aluláteresztő szűrő is hiányozni fog belőle. Nem ez egyébként az első ilyen jellegű fényképezőgép, ugyanis a Leica idén tavasszal jelentette be a hasonló adottságokkal rendelkező M Monochrom modellt.

 

Emlékeztetőül, a Samsung NX300M egy kompakt kialakítású, MILC digitális fényképezőgép. A 122x64x41 milliméter méretű, illetve 280 gramm tömegű fotómasina “lelke” egy 21,6 megapixeles felbontású és jókora méretű (APS-C) CMOS képérzékelő, melynek effektív felbontása 20,3 megapixel. A legnagyobb választható fotófelbontás 5472×3648 pixel, a képfeldolgozásról pedig a nagy teljesítményű DRIMe IV processzor gondoskodik.

A hibrid autofókusz rendszert felvonultató fényképezőgép fényérzékenysége ISO100 és ISO25600 között állítható, ezenkívül pedig a RAW támogatás sem hiányzik a fedélzetről. A mozgatható AMOLED érintőkijelző 3,3 colos képátlóval rendelkezik, felbontása pedig 800×480 pixel. Említést érdemel továbbá a 9 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvevő, a Full HD felbontású videófelvevő (60 fps), a 3D üzemmód, a Samsung NX bajonett, illetve a Wi-Fi adatátvitel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik