Tech

Még okosabb Samsung okosóra érkezik

Ha azt hittük, hogy a Gearek tudását már nem lehet hova fokozni, bizony tévedtünk.

A Samsung a jelek szerint elég erősen rákattant az okosóra témára: a dél-koreai vállalat tavaly szeptemberben jelentette be első ilyen termékét, a Galaxy Geart, aztán pedig már az idén érkezett a Gear 2 és a Gear 2 Neo, a Gear Fit, a Gear Live, legutóbb pedig a berlini IFA-n az ívelt kijelzős Gear S. Ezenkívül pedig tudni lehet, hogy a cég boszorkánykonyhájában továbbra is szakadatlanul folynak a smartwatch fejlesztések.

Jól értesült források szerint a Samsung következő okosórájában már nemcsak pulzusmérő, hanem többek közt ujjlenyomat szenzor is helyet fog kapni. Ráadásul nem is akármilyen, hanem egy olyan példány, melyen immár nem kell végig húzni az ujjunkat, hanem elég ráhelyezni azt. Mint ismeretes, a Samsung eddig megjelent ujjlenyomat érzékelős készülékein minden esetben el kellett húzni az ujjunkat.

A Samsung szoros együttműködést folytat a PayPal vállalattal, melynek köszönhetően a készülékkel igen fejlett vásárlási szolgáltatások lesznek igénybe vehetők. Egy példa: sétálunk az utcán, a mellettünk lévő boltból vásárlási ajánlat érkezik az okosóránkra, és az adott terméket akár már a boltba lépés előtt megismerhetjük, illetve akár meg is vásárolhatjuk. Az egyelőre meglehetősen titokzatos kütyü hivatalos bejelentésére várhatóan a jövő év elején megrendezendő Mobil Világkongresszuson kerül majd sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik