Tech

Ha jó fotókat szeretnél lőni mobillal

A Sony legújabb csúcsmobilját is bevizsgálta a DxOMark, és bizony nagyon korrektül helyt állt az Xperia Z3.

Az elmúlt időkben mi is rengeteg összehasonlító tesztet készítettünk kamerás mobil fronton, azonban ha az összes ilyen készülék képességét szeretnénk összevetni egymással, akkor nincs más választásunk, mint belekukkantani a DxOMark adatbázisába.

Az elsősorban digitális fényképezőgépek képminőségét minősítő DxOMark jó ideje már okostelefonokkal is foglalkozik, és a toplistájának első helyén a Samsung által áprilisban piacra dobott Galaxy S5 található a maga remek 16 megapixeles kamerájával és a maximálisan megszerezhető 100-ból begyűjtött 79 pontos eredményével. A képzeletbeli ezüstérmet az adatbázisba most frissen bekerült Sony Xperia Z3 tudhatja magáénak: ez a szeptember elején az IFA szakkiállításon bejelentett 20,7 megapixeles újdonság ugyancsak 79 pontot zsebelt be. A Z3-ról hamarosan részletes tesztet fogunk közölni, addig is azonban itt található a hasonlóan remek kamerával szerelt testvérmodell, a Z3 Compact tesztje.

 

A dobogó harmadik fokán a ismételten 79 pontot begyűjtött elődmodell, a szintén 20,7 megapixeles Sony Xperia Z2 található, mely idén februárban mutatkozott be. A negyedik a sorban a 41 megapixeles és jó öreg symbianos Nokia 808 PureView (77 pont), az ötödik a Sony Xperia Z1 (76 pont), a hatodik a mindössze 8 megapixeles Apple iPhone 5s (76 pont), hetedik a Samsung Galaxy S4 (75 pont), a nyolcadik a Nokia Lumia 1020 (74 pont), a kilencedik a Nokia Lumia 925 (73 pont), végül pedig a tizedik az LG G2 925 (73 pont). Az aktuális csúcsmobilok közül a HTC One (M8) a maga 4 megapixeles kamerájával csak a tizenhatodik helyen található 68 ponttal, illetve kár, hogy az optikai képstabilizátoros LG G3, illetve Samsung Galaxy Note 4 egyelőre nem szerepel a DxOMark adatbázisában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik