Tech

Rekordgyors parányi microSD-kártya

Jelen pillanatban nem létezik ennél fürgébb működésre képes microSD memóriakártya a világon.

Az ezen a héten Kölnben megrendezett Photokina szakkiállításon nemcsak a fényképezőgép-gyártók, hanem többek közt a memóriakártyákkal foglalkozó cégek is komoly erőkkel képviseltetik magukat. A SanDisk ezen a rendezvényen jelentette be a nem kevesebb mint 512 GB kapacitással rendelkező, közel 200 ezer forintba kerülő SanDisk Extreme Pro SD-kártyát, illetve ugyanitt debütált a cég legújabb microSD terméke is.

Ez pedig nem más, mint a 64GB kapacitású SanDisk Extreme Pro microSDXC UHS-I memóriakártya. Az újdonság érdekessége, hogy akár 90 MB/s-os sebességgel is írhatunk rá, maximális olvasási sebessége pedig eléri a 95 MB/s-ot – ezeknek az igen komoly értékeknek köszönhetően az új kártya a kategóriájában jelenleg a világ leggyorsabbjának számít.

A UHS Speed Class 3 (U3) sebességbesorolású memóriakártya kiválóan alkalmas akár 4K Ultra HD videók rögzítéséhez is. A 64 GB-os példány ára 299 dollár (72 ezer forint), de a 16 GB-os változat már 79 dollár (19 ezer forint) ellenében begyűjthető. Megjegyzendő, hogy a SanDisk kínálatában egy ideje már egy 128 GB-os microSD-kártya is elérhető, ennek a 199 dolláros (48 ezer forint) modellnek azonban “csak” 30 MB/s a sebessége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik