Tech

Nexus Player: Android TV az Asustól

Többek közt az Asus is azon dolgozik, hogy a zöld robotot meghonosítsa a televíziós készülékeken.

Az Android TV idén ősszel érkezik meg és ennek előszeleként a gyártóktól kezdenek kiszivárogni az ilyen jellegű legfrissebb fejlesztések: ezúttal az Asus háza tájáról szivárgott ki némi friss információ, mégpedig a Nexus Player nevezetű Android TV set-top boxról.

A hivatalosan egyelőre még be nem jelentett Asus Nexus Player a legújabb Andorid L operációs rendszerrel startol majd el, belsejében pedig egy négymagos és 1,83 GHz-es működési frekvenciájú Intel x86-os processzor található, mely egy PowerVR Rogue G6430 típusjelzésű grafikusgyorsító társaságát élvezi. A RAM 1 GB kapacitású, az integrált flashmemória pedig 8 GB-os.

Az Asus tehát egy Intel-processzornak szavazott bizalmat, a Google közlése szerint pedig ezenkívül Qualcomm, Nvidia, MediaTek és Marvell chipsetes Android TV termékek is fel fognak bukkanni a boltok polcain. Az Asus mellett egyébként a Razer is egy Android TV-alapú set-top boxszal fog előrukkolni, ezenkívül pedig érkezőben vannak a Sony és a Philips vadonatúj Android TV platformos televíziós készülékei is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik