Tech

Autólopás, fegyverek, nők – tovább terjed a GTA-őrület

Most végre fény derült arra, hogy az újgenerációs konzolokat birtokolóknak, illetve a PC-s játékosoknak mennyit kell még várniuk a legújabb GTA-ra.

A Grand Theft Auto, vagyis a GTA egy 1997-ben napvilágot látott felülnézetes autós akciójáték volt, mely villámgyorsan óriási karriert futott be. Az idők során természetesen remek háromdimenziós grafikát kapott szoftverből az elmúlt években több kiadás is érkezett, legutóbb 2008-ban debütált a Grand Theft Auto IV. Aztán pedig eljött 2013 szeptember 17., és elszabadult a pokol, már ami a vadonatúj Grand Theft Auto V eladásait illeti.

A hazai boltokban jelenleg mintegy 12-14 ezer forintos áron kapható kultikus játékprogram már rögtön az első három napban rekordbevételt, több mint 1 milliárd dollárt generált, 2013-ban pedig egyértelműen a GTA V volt a világ legnépszerűbb, legnagyobb darabszámban értékesített játékszoftvere. Ez mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény, hiszen a GTA V egyelőre csak a régi konzolokon, az Xbox 360-on és a PlayStation 3-on játszható.

 

Magyarul az Xbox One, a PlayStation 4, illetve PC tulajdonosok egyelőre még kimaradtak a jóból, de a nyár elején megerősítést nyertek a korábbi pletykák, miszerint ezekre a gépekre is ki fog jönni a szoftver. A készítők akkor azt ígérték, hogy az újgenerációs konzolokra és PC-re idén ősszel jelenik meg a GTA V, mely ezeken a platformokon megnövelt látótávolsággal, nagyobb felbontású textúrákkal, általánosan jobb képminőséggel, illetve sűrűbb forgalommal kecsegtet. Most pedig végre konkrét megjelenési dátumokkal is előrukkolt a Rockstar, és e szerint a nextgen konzolokra november 18-án jelenik meg a szoftver, a PC-s gamer társadalomnak viszont sajnos egészen 2015. január 27-ig kell várnia az ilyesféle élvezetekre.

A masszív online funkcionalitással rendelkező GTA V lényegében teljesen szabadon alakítható története egy Los Santos nevezetű képzeletbeli város hatalmas területén játszódik, ahol tulajdonképpen bármit meg lehet tenni. Elköthetünk egy sportkocsit, vezethetünk hajót, vagy repülőt, krosszmotorral száguldhatunk a hegyekben, ejtőernyőzhetünk, lövöldözhetünk, csajozhatunk, fodrászhoz mehetünk és még hosszasan sorolhatnánk a lehetőségeket. A kultikus játék valahogyan így néz majd ki az új platformokon:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik