Tech

Nézze meg: ilyen lesz a vadonatúj Windows

Hamarosan bárki kipróbálhatja az új OS-t, addig is azonban íme néhány kiszivárgott screenshot.

A nagysikerű Windows 7-et követő Windows 8 nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így aztán nem is csoda, hogy a Microsoft hamarosan ki fogja adni a Windows újabb verzióját. A Treshold fejlesztési kódnevű operációs rendszerről sokáig úgy tudtuk, hogy Windows 9 néven mutatkozik be, most viszont már minden jel arra mutat, hogy egyszerűen csak Windows néven startol majd el.

A Microsoft új operációs rendszerének végleges változata előreláthatólag valamikor 2015 elején jelenhet meg, azonban várhatóan már idén szeptember 30-án elérhetővé fog válni a szoftver első publikus tesztverziója. Ebből a szoftverből, illetve egész pontosan a szeptember 8-án generált 9834-es buildből láthatóak az alábbiakban képernyőfotók.

 

Az új szoftver az előzetes információk szerint “alakváltó” képességekkel rendelkezik, vagyis képes felismerni, hogy pontosan milyen platformon fut, ezt követően pedig annak megfelelően alakítja magát. Tehát ha például az OS egeret és billentyűzet érzékel, akkor kapásból asztali számítógépes módban indul el. A Start gombot követően végre a “teljes értékű” Start menüt is visszahozó Windows állítólag háromféle üzemmóddal rendelkezik: asztali, tablet és mobil, ezenkívül pedig a Windows Phone 8.1 okostelefon platformról már jól ismert Cortana digitális személyi asszisztens is a szerves részét képezi.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik