Tech

Android a legújabb ívelt Ultra HD tévéken

A Philips IFA-standján meglestük a gyártó legújabb felsőkategóriás televíziós készülékeit.

Az utóbbi időkben hozzászokhattunk már ahhoz, hogy a tévégyártók egyre több Ultra HD felbontású, illetve ívelt formájú készülékkel jelennek meg a piacon, ezenkívül pedig androidos okostévéből is láttunk már jó néhányat. A Philips most arra vállalkozott, hogy ezt a két vonultatot összehozza egymással.

A vállalat az elmúlt napokban Berlinben megrendezett IFA 2014 szakkiállításon leplezte le a világ első olyan hajlított tévéit, melyeken Android operációs rendszer teljesít szolgálatot, ezenkívül pedig a gyártó leleplezte Európa első Android-alapú Ultra HD televízióját is. A legolcsóbb modell a Philips 7900, ami felett az ívelt Philips 8900 található a rangsorban, a termékcsalád csúcsmodellje pedig a high-end kategóriás Philips 9100.

 

A 3840×2160 pixeles 4K felbontással rendelkező újdonságokon Android 4.2.2 (Jelly Bean) szoftver fut, és a segítségükkel könnyen elérhetők a Play Áruházban található tartalmak. A többek közt Facebook, YouTube, Dropbox, Spotify, illetve Netflix kompatibilis televíziók árát egyelőre sűrű homály fedi, illetve annyit azért tudni lehet, hogy az 55 colos képátlójú Philips 9100 ára 2599 euró (822 ezer forint) lesz. A Philips 7900-as sorozat tagjai kettő, a Philips 8900-as modellek három, a Philips 9100-as készülékek pedig négy darab hátsó Ambilight LED-fénycsíkkal rendelkeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik