Tech

Szemüveges, napszemüveges? Akkor ezt látnia kell!

Ha Peepset használunk, akkor végre búcsút inthetünk a homályos és karcos okuláréknak.

A szemüvegünket naponta általában többször is meg szoktuk tisztogatni: a portól, a zsírtól és az egyéb szennyeződésektől legtöbbször úgy szabadulunk meg, hogy a ruhánkkal vagy jobb esetben egy mikroszálas törlőkendővel átmasszírozzuk a lencséket. Ez azonban nem éppen a legjobb megoldás, hiszen az apró porszemekkel ily módon könnyen összekarcolhatjuk a nem éppen két filléres szemüveglencsét. De akkor mi lehet az optimális megoldás?

 

Például a Peeps, mely a fényképezőgép-, objektív-, okostelefon- és tablet tisztítási megoldások gyártásával foglalkozó kanadai Lenspen legújabb találmánya, és amelyet a kizárólagos hazai forgalmazó, a Pálvölgyi Digital Budapest jóvoltából volt szerencsénk kipróbálni. A számos különböző színváltozatban kapható Peeps trendi műanyag házából egy gyors mozdulattal elő lehet csalogatni a méretesebb szennyeződések első körben történő eltávolítására hivatott kis ecsetet. Aztán pedig jöhet a fő okosság, mely nem más, mint a láthatatlan aktív szenes tisztítófelület – ebből kettő van, így ugyanazzal a mozdulattal a lencséknek mind a két oldalát egyszerre meg lehet tisztítani.

 

Az aktív szenes megoldás előnye, hogy mindenféle folyadék vagy spray alkalmazása nélkül, teljesen karcmentesen tisztítható meg minden felület. Amikor a Peepset összecsukjuk, akkor a tisztítófelületek újra aktív szenet szednek magukra, és ily módon egymás után akár ötszáz alkalommal is megtisztítható a szemüvegünk. Az általunk kipróbált változat tisztítólapocskái köralakúak, de a kanadai gyártó a magyar forgalmazó visszajelzései alapján hamarosan ki fog jönni egy módosított, immár háromszög felületű változattal is. Ennek előnye, hogy az összes sarok könnyen elérhető vele, és nem marad semmilyen apró kis szennyeződött felület sem.

 

És hogy mennyibe kerül mindez? Nos, a forgalmazó közlése szerint a Peeps alapmodellje 3490 forintba kerül, a legspécibb kivitel ára pedig 4890 forint lesz, egy tisztítás ennek megfelelően 7-10 forintot kóstál. A Peeps elsőként a jövő héten Kölnben megrendezendő Photokina szakkiállításon lesz megtekinthető, ahol egyébként a Pálvölgyi Digital Budapest lesz az egyetlen magyar kiállító. A cég egyébként abban reménykedik, hogy az új termék rövid időn belül mindenhol, így például többek közt újságárusoknál, benzinkutakon és nagyáruházakban is kapható lesz.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik