Tech

Kijelzős-kamerás okos horgászbotot próbálgattunk

A berlini IFA stadionjainak feltérképezése közben egy okos horgászbotokat gyártó kis kínai cégbe is belebotlottunk.

Egy ideje már hozzászokhattunk ahhoz, hogy a zsebünkben ott lapuló mobiltelefon “okos”, hogy a nappalinkban már nem hagyományos, hanem “okos” tévé figyel, illetve, hogy immár akár többek közt okosórákat, okoszoknikat vagy okosteniszütőket is vásárolhatunk magunknak. Nos, akkor miért ne lehetne a horgászbotunk is okos?

Hát persze, hogy lehet! Ékes bizonyíték erre az az okoshorgászbot, mellyel a berlini IFA szakkiállításon a Shifengda Technology standján futottunk össze. A készülék áll egyrészt a horgászbot felső szekciójában rögzített kijelzős főmodulból, másrészt pedig egy a csali közelében logó, szenzorokkal és kamerával felvértezett kisebb okosságból. Az újdonság révén a gyártó közlése szerint alaposan szemügyre vehetők a víz alatti történések, megtudható, hogy pontosan milyen mélyen lóg a csali, illetve hogy mennyire hideg a víz.

 

A szuper pecabot kétféle változatban kapható: az olcsóbb kivitelen 3,5 colos kijelző, a drágábbikon pedig 5 colos display található. A kijelző természetesen vízálló és egy kis napellenző is jár hozzá, ezenkívül pedig arra is lehetőség van, hogy a kamera által látott mozgóképet rögzítsük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik