Tech

Elképesztő kínai tévécsodákat láttunk

Az idei IFA újabb bizonyítékokkal szolgált a tekintetben, hogy a kínai tévégyártókat hamarosan nagyon is komolyan kell majd vennünk.

A 2014-es berlini IFA szakkiállításon debütáltak a Samsung és az LG általunk már bemutatott első nemcsak hajlékony, hanem valóban hajlítható televíziós készülékei. A rendezvényen jelenlévő megannyi kínai gyártó standján ugyan még nem láthattunk ilyen huncutságot, viszont a koreai nagyágyúkat másolva a kínai cégek is már javában az Ultra HD felbontást, az ívelt formavilágot és az OLED technológiát nyomatják.

Itt van rögtön kezdésnek a Changhong, mely az idei IFA-n leplezte le vadonatúj high-end tévéjét, a legfrissebb trendnek megfelelően ívelt kialakítású 105 colos behemótot, mely ráadásul a nem 16:9-es, hanem 21:9-es képarány miatt a 4K Ultra HD-nél is nagyobb, 5K Ultra HD felbontással büszkélkedhet. És egész biztosan nem kerül majd 120 ezer dollárba, mint a Samsung hasonló méretű ívelt UHD készüléke, erre szinte mérget vehetünk.

 

Míg a Changhong gigantikus újdonsága még a relatíve konzervatív, LED háttérvilágítású LCD tecnológiára épül, addig a TCL standján egy bár kisebb méretű, de már OLED technológiájú készüléket is szemügyre tudtunk venni. Tessék megkapaszkodni: ez a példány még nincs meghajlítva!

 

 

 

A Haier standján aztán már hajlított kialakítású OLED modellekkel találkoztunk:

 

 

A Seiki is ívelt Ultra HD tévéket demózott, valamint kivitt az IFA-ra egy olyan 75 colos 4K tévét is, melynek felülete érintésérzékeny:

 

 

Munkatársunk a berlini technológiai kiállítás, az IFA helyszínéről tudósít. A Technet további, friss IFA-híreiért kattintson ide, a kiállítás mobilos újdonságait pedig a Mobilporton gyűjtjük folyamatosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik