Tech

Új e-olvasó és tablet a PocketBooktól

Friss, prémium kategóriás mobil eszközök érkeztek, divatos kiegészítő kíséretében.

A berlini IFA kiállításon a Kenzo divatházzal közösen tevezett kiegészítő is megvillant a PocketBook új e-olvasója mellett, így eloszlatva azt a tévhitet, hogy egy ilyen kütyü igazából csak a techőrültek szürke masinája lehet. Persze a lényeg itt is maga az új eszköz, a 6 hüvelykes kijelzős új, prémium kategóriás e-olvasó. A PocketBook Sense a szürke ha nem is ötven, de kétféle árnyalatában kapható, és különlegessége, hogy teljes frontját a 1024×758 HD felbontású 212 dpi-s E Ink Pearl kijelző foglalja el. Telefonok terén az LG váltott hasonló dizájnnyelvre, a PocketBook szintén hasonlóan oldotta meg a feladatot: a lapozó gombok az eszköz hátulján helyezkednek el.

Az olvasó beépített fényérzékelővel rendelkezik, amely automatikusan a környezet fényviszonyainak megfelelően állítja be a kijelző háttérvilágítását. A teljes nevén PocketBook Sense with Kenzo cover névre hallgató jószág 19 szöveg- és képformátumot támogat, ráadásul előre telepített ABBYY Lingvo szótárakkal érkezik. Belső tárhelye 4 gigabájtos, ami könyvek számára már így is hatalmas, de ha mégis kifutnánk a virtuális polcokból, microSD kártyával bővíthetünk. A “távoli” könyvek telepítéséhez WiFi-elérés és Dropbox-alkalmazás is segítséget nyújt. Az olvasóhoz tartozó Kenzo tok pedig tovább turbózza az eszköz eleve formabontó megjelenését fekete, krokodilbőrmintás kialakításával.

A “műkönyv” mellett új, fiatalos külsejű tabletcsalád is érkezett PocketBook SURFpad 4 néven. Három, nyolcmagos processzorral szerelt, Android 4.4 KitKat operációs rendszert futtató eszközről van szó, melyek nevében egyszerűen, betűvel jelölik a méretkülönbségeket: a SURFpad 4 S kijelzője 7, a SURFpad 4 M 7,85, míg a SURFpad 4 L 9,7 hüvelykes.

A rendszerchip mellett 2 GB RAM és 16 GB belső tárhely dolgozik a tabletekben, utóbbi SDHC és SDXC memóriakártyákkal bővíthető. A két kisebb modell 4000, a 4 L pedig 8000 mAh kapacitású akkut kapott. A legkisebb modell kijelzőjének felbontása 1920×1200 képpont, míg a 4 M és 4 L esetében már 2048×1536 képpontos IPS panelt lehet tapogatni. A kétsávos WiFi, GPS és Bluetooth 4.0 mellett mindhárom eszköz képes 3G kommunikációra is, valamint támogatják a Miracast képernyőmegosztó funkciót. A hátlapi kamera 8, előlapi társuk 2 megapixeles.

A PocketBook with Kenzo cover e-olvasó és a SURFpad 4 család tagjai egyaránt november környékén kerülnek a boltokba, árukról azonban egyelőre nincs hivatalos információ.

Munkatársunk a berlini technológiai kiállítás, az IFA helyszínéről tudósít. A Technet további, friss IFA-híreiért kattintson ide, a kiállítás mobilos újdonságait pedig a Mobilporton gyűjtjük folyamatosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik