Tech

És a Windows 9 új neve nem más, mint…

Technet
Technet

2014. 09. 08. 15:10

...Windows. Így, egyszerűen, pőrén, ártatlanul.

Jó, azt azért szögezzük le, hogy ez még mindig nem hivatalos információ, de a legnagyobb szaklapoktól a bennfentes blogokig mindenki erről ír, szóval akár igaz is lehet. Nincs több számozás, nincs több fantázianév, csak öndefiníció van és újjászületés.

De vajon mi indokolhatja ezt a marketing-szinten igen erős elképzelést? Minden bizonnyal az a tény, hogy a Microsoft ebben a verzióban szeretné meglépni az összes technológiai világ összeolvasztását a telefonoktól a tableteken és notebookokon át a legerősebb számítógépekig. A tervek szerint nem lenne külön Windows Phone és “asztali” rendszer, és azt a káoszt is igyekezne feledtetni a Microsoft, amit a “nagy” Windows 8 és az ARM processzoros mobil eszközökre kiadott, lebutított Windows RT megjelentetése okozott.

windows-9-01 (microsoft, windows 9, windows, windows phone, operációs rendszer, pc, laptop, notebook, okostelefon, tablet, táblagép, technet, )

Mostantól ráadásul úgy tűnik, a név marad velünk akkor is, ha majd az új Windows is még tovább újul. Nem jön Windows 10, vagy Windows Fresh, a szoftver neve ugyanaz marad, csak a frissítéshez kapcsolódó build információk változnak, de ezek nem jelennek meg külön a kommunikációban.

Hogy milyen lesz majd az új Windows, azt legelőször szeptember végén tudhatják meg a tesztelők, ekkor érkezik ugyanis az első betekintő változat, amely minden bizonnyal még sok sebből vérzik majd és egy csomó tervezett funkció, vagy akár felületi frissítés nem is lesz benne. A végleges változat megjelenésére a jövő év tavasza esélyes.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.