Tech

30x-os optikai zoom a mobilodhoz

A Sony vadonatúj fejlesztése révén igen komoly zoomátfogással okosítható a telefonunk vagy éppen a tabletünk.

A japán gyártó egy évvel ezelőtt jelentette be a “kameraobjektívként” definiált QX termékcsalád első két tagját, a QX10-et és a QX100-at, melyek közös vonása, hogy a kijelzőt leszámítva minden ott van bennük, mint ami egy normál kamerában, illetve, hogy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül mobillal, illetve tablettel távvezérelhetők. A Sony az idei IFA-n is újított QX fronton, Berlinben debütált ugyanis az általunk már kitárgyalt QX1, illetve az alábbiakban bemutatandó QX30.

Az Android, illetve iOS operációs rendszerű készülékekkel kompatibilis újdonságba egy 20,4 megapixeles felbontású Exmor R CMOS képérzékelő került, mely előtt egy 24-720 milliméteres gyújtótávolságú, vagyis nem kevesebb mint 30x-os optikai zoomos objektív teljesít szolgálatot. A természetesen optikai képstabilizátoros objektív fényereje f3,5 és f6,3 között változik, makró módban pedig 5 centiméteres tárgytávolság esetén is remek felvételek készíthetők.

A nagyteljesítményű Bionz X képfeldolgozó processzor mellett említést érdemel még az ISO80 és ISO3200 között állítható fényérzékenység, a teljesen manuális üzemmód, a maximum 10 fps sebességre képes sorozatfelvevő, a Full HD videófelvevő, illetve a Wi-Fi és NFC támogatás. A 178 gramm tömegű Sony DSC-QX30 ára 349 dollár – a forgalmazás októberben kezdődik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik