Tech

Legendás márka éledt fel Berlinben

A Panasonic az IFA kiállításon visszahozta a Technicset Európába.

Talán még sokan emlékeznek a rendszerváltás környékén arra az időszakra, amikor a hazai és orosz lemezjátszók, magnók és erősítők mellett megjelentek itthon az első “nyugati” modellek: a Technics szó hallatán máris párásodtak a tekintetek. A márka azonban jó ideje eltűnt Európából, már hat éve nem adtak ki az öreg kontinensen is kapható új eszközöket. Mostanáig.

A Panasonic tulajdonában lévő márka ugyanis hosszú kihagyás után a berlini kiállításon tért vissza Európába, mégpedig Michiko Ogawa, a Panasonic Technics részlegének bejelentésével. A szakember lelkesedése érthető, ugyanis a felvásárlás előtt a Technics audiorészlegénél dolgozott vezető mérnökként, audiofil beállítottságát pedig jól jellemzi, hogy munkája mellett elismert jazz-zongorista.

Elmondása szerint az új Technics eszközök egy egységes hangi és műszaki koncepció, az úgynevezett “Technics Definitive Sound” alapján készülnek, amely a több évtizedes tapasztalatra támaszkodó, belső gyártási szabvány. Három alapvető eleme a pontos digitális leképezés (a változtatásmentes jelátvitel érdekében), a zaj nélküli jeltovábbítás, valamint a kifejezetten széles hangspektrumot, dinamikusan lefedő tiszta hangkép.

Ennek jegyében most két új hangrendszer mutatkozott be. A Reference Class R1 sorozat három hi-fi audió komponensből áll, az SE-R1 szereóerősítőből, az SU-R1 hálózati audiovezérlőből, valamint az SB-R1 hangszórókból. A Premium Class C700 sorozat már négy elemet tartalmaz: az SU-C700 erősítő mellett az ST-C700 hálózati audió lejátszót, az SL-C700 CD-játszót és az SB-C700 hangszórókat. Mindkét szett decembertől rendelhető, bár az áruk még nem ismert.

Természetesen a Panasonic eddigi termékvonalait is erősen promózta, leginkább a 4K televíziók és a különféle médialejátszók terén, de mi most egy kicsit elnézegetjük még a Technics logót, és álmodozunk csendben.

Munkatársunk a berlini technológiai kiállítás, az IFA helyszínéről tudósít. A Technet további, friss IFA-híreiért kattintson ide, a kiállítás mobilos újdonságait pedig a Mobilporton gyűjtjük folyamatosan.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik