Tech

Jön a 28 megapixeles Samsung NX1

A MILC piac a jelek szerint hamarosan egy igen komoly új delikvenssel fog bővülni.

A tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek piaca egyre jobban pörög, így aztán nem csoda, hogy többek közt a Samsung is igen komoly fantáziát lát ezekben a masinákban. Lássuk, hogy a dél-koreai gyártó milyen újdonsággal készül ezen a fronton!

A Samsung MILC termékcsalád csúcsán hamarosan az NX1 fog trónolni, mely könnyen kikövetkeztethető módon egy minden hájjal megkent valódi high-end kategóriás modell. Előzetes információk szerint a Samsung NX1-ben egy 28 megapixeles felbontású APS-C CMOS ISOCELL képérzékelő teljesít szolgálatot, a villámgyors élességállításról pedig egy újgenerációs hibrid autofókusz-rendszer gondoskodik.

A fényérzékenység ISO100 és ISO51200 között állítható, ezenkívül pedig említést érdemel még a 3 colos képátlójú és mozgatható AMOLED érintőkijelző, a Wi-Fi támogatás, illetve az NFC kompatibilitás. Az időjárásálló magnéziumvázas újdonság Ultra HD (30 fps) felbontású videofelvevőt virít, Full HD felbontásban pedig 60 képkocka/másodperces sebességet kapunk.

A Samsung NX1 a héten kezdődő IFA 2014 szakkiállításon még nem lesz jelen Berlinben, ellenben a szeptember közepén Kölnben megrendezendő Photokinán már egész biztosan le fog hullani róla a lepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik