Tech

Szétkapható spéci fotómasina

A Casio legfrissebb újdonságáról sok minden elmondható, de az, hogy unalmas lenne, egyáltalán nem.

A Casio Exilim EX-FR10 tulajdonképpen nem más, mint egy laza mozdulattal két részre szedhető digitális fényképezőgép. Az újdonság egyik részében zajlik maga a képalkotás, a másik része pedig egy kijelzőt tartalmaz, és ennek révén vezérelhetjük a fotózást, illetve videózást, még pedig vezeték nélküli Bluetooth-kapcsolaton keresztül.

A mindössze 63 gramm tömegű kameraszekcióban egy a kategóriaátlagnak megfelelő méretű, 1/2,3 colos CMOS képérzékelő kapott helyet, melynek révén maximum 14 megapixeles felbontású fotók, illetve Full HD videók készíthetők. A szenzor előtt egy 21 milliméteres fix gyújtótávolságú objektívet helyezett el a Casio, melynek fényereje kellemesen magas, f2,8-as.

A 80 grammos másik részegységbe egy 2 colos képátlójú és 230 ezer szubpixeles érintőkijelző került, az elkészült felvételek pedig parányi microSD memóriakártyákon tárolhatók el. A Wi-Fi támogatásnak köszönhetően a kis kütyü akár okostelefonról vagy tabletről is távvezérelhető. A csepp-, por- és ütésálló Casio Exilim EX-FR10 sajnos nem olcsó mulatság, ugyanis árcéduláján 360 euró, vagyis átszámítva mintegy 115 ezer forintos összeg olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik