Tech

Ívelt kijelzős és 3G-s okosóra a Samsungtól

Ezen a vadonatúj viselhető kütyün nem Android Wear, hanem Tizen szoftver fut.

Okosóra fronton a gyártók egyszerűen nem bírnak magukkal, hiszen már egy héttel a berlini IFA 2014 szakkiállítás előtt leleplezték a legújabb termékeiket. Az LG gyönyörű G Watch R modelljét már bemutattuk, most pedig a Samsung-féle Gear S következik a sorban.

A Samsung Gear S egyediségét az adja, hogy riválisaitól eltérően négynormás 2G/3G is került bele, vagyis a kütyü akkor sem jön zavarba, ha nincs a közvetlen közelében egy okostelefon. A legfrissebb trendektől eltérően nem Android Wear, hanem Tizen operációs rendszerű újdonságra egy 2 colos képátlójú ívelt Super AMOLED érintőkijelző került, mely 480×360 képpontot vonultat fel.

Az 512 MB RAM-mal, illetve 4 GB integrált memóriával szerelt okosóra duplamagos processzora 1 GHz-es frekvencián üzemel, ezenkívül pedig említést érdemel még az a/b/g/n szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.1 támogatás, az USB 2.0 adatátvitel, illetve a GPS-vevő (GLONASS). A 39,8×58,3×12,5 milliméter méretű készülék 300 mAh kapacitású akkumulátora normál felhasználás mellett mintegy 2 napos üzemidővel kecsegtet, ezenkívül pedig többek közt giroszkópot, gyorsulásmérőt, iránytűt, pulzusmérőt, barométert, fényérzékelőt és még UV-szenzort is kapunk.

Az IP67-es minősítésű, víz- és porálló kivitelű Samsung Gear S fekete és fehér színben készül – az egyelőre ismeretlen árú smartwatch forgalmazása októberben startol el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik