Tech

Nikon D750: szeptemberben jön az új nagyágyú

A japán gyártó Kölnben leplezi majd le legújabb profi DSLR készülékét.

Egy ideje már pletykálnak azzal kapcsolatban, hogy a Nikon hamarosan egy vadonatúj, full-frame képérzékelős profi tükörreflexes digitális fényképezőgéppel fog előrukkolni. Mivel a D4s, illetve a D810 vadonatúj modellek, eddig könnyen azt hihettük, hogy a titokzatos újdonság a tavaly ősszel érkezett D610 közvetlen utódja lesz, az azonban a legfrissebb híradások szerint nincs így.

Az új fotómasina jól értesült források szerint nem a D610 követője lesz, hanem egy vadonatúj, úgymond akcióra kihegyezett készülék, mely várhatóan a nagysebességű fényképezésre és videózásra lesz kihegyezve. A részletes speficikációkat egyelőre sűrű homály fedi, az viszont már kiszivárgott, hogy a 24 megapixeles felbontású újdonság révén akár 8 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvételek is készíthetők, illetve az is nyílt titok, hogy az 51 AF-pontos autofókusz rendszer a D810/D4s-ből fog érkezni.

A hivatalos bejelentésre a szeptemberben a németországi Kölnben megrendezendő Photokina szakkiállításon kerül majd sor, és a készülék minden valószínűség szerint Nikon D750 néven fog bemutatkozni. Tárt karokkal várjuk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik