Tech

Időutazásra hív a Fuji retroújdonsága

A vadonatúj készülék régimódi külcsínt kapott, de belül abszolút csúcstechnológiákat vonultat fel.

A Fujifilm az X20-as modell utódjaként bejelentette az X30-as készüléket, mely nem más, mint egy a prémiumkategóriában hadrendbe állítandó felső kategóriás kompakt digitális fényképezőgép. Az újdonság úgy néz ki, mintha egy régi analóg masina lenne, de nem kell aggódni, hiszen belül a legújabb megoldásokkal van felvértezve.

A magnéziumvázas Fujifilm 30-ba egy 2/3 colos méretű X-Trans II CMOS képérzékelő került, melynek felbontása 12 megapixel. A legnagyobb választható fotófelbontás 4000×3000 képpont, a képarány 4:3, 3:2, 16:9 és 1:1 lehet, a fényérzékenység ISO100 és ISO12800 között állítható, a képfeldolgozási feladatokat pedig egy nagyteljesítményű EXR II processzor hajtja végre.

Az f2-2,8-as fényerejű objektív 28 milliméteres nagylátószöggel bír, ha pedig teljesen rátoljuk a zoomot, akkor 112 milliméteres gyújtótávolságot kapunk, melyből könnyen kiszámolható, hogy az optikai zoom négyszeres nagyításra képes. A normál minimális tárgytávolság 50 centiméter, azonban ha makró módra váltunk, akkor akár 1 centiméteres közelségből is remek fotók készíthetők.

A 3 colos és 920 ezer alpixeles TFT LCD mellett említést érdemel még a 2,36 millió szubpixeles OLED elektronikus képkereső, a Full HD felbontású videofelvevő, az SD/SDHC/SDXC memóriakártyák támogatása, a microHDMI-kimenet, illetve az integrált Wi-Fi. A Fujifilm X30 szeptembertől 599 dolláros (142 ezer forint) áron lesz kapható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik