Tech

Extra védelem a pénzügyi tranzakcióknak

László Ferenc
László Ferenc

tech újságíró. 2014. 08. 26. 06:00

Egy friss felmérés szerint mostanság egyre többen készek befektetni a pénzügyi tranzakciók extra védelmébe.

A Kaspersky Lab és a B2B International közös kutatása szerint mára a vállalatok 53 százaléka hajlandó olyan – a saját infrastruktúrájába telepített összetevőket használó vagy külső szolgáltatás keretében nyújtott – szoftvert vásárolni, amelyet kifejezetten a pénzügyi tranzakciók védelmére terveztek. A kutatás rámutat arra, hogy a fizetési adatok és a pénzügyi tranzakciók biztonsága elsődleges fontosságú az üzletmenet szempontjából: a vállalatok 34 százaléka ezen információk védelmét az elkövetkező év három legfontosabb IT felügyeleti prioritása közé sorolja, és a válaszadók közel fele úgy ítéli meg, hogy vállalatának nagyobb biztonságra van szüksége a pénzügyi tranzakciók terén. A nagyobb vállalatok inkább hajlandóak invesztálni a legjobb biztonsági technológiákba: a több mint 5000 alkalmazottat foglalkoztató nagy cégek 64 százaléka jelentette ki, hogy kész többet fizetni egy prémium biztonsági szolgáltatásért, szemben a kisebb vállalkozások 48 százalékával.

A kutatás ugyancsak felhívja a figyelmet arra, hogy a kiberbűnözők milyen gyakran lopnak el pénzügyi adatokat a vállalatoktól: a kibertámadás következtében adatokat elvesztő vállalatok 33 százaléka ismerte el, hogy pénzügyi információkat tulajdonítottak el tőlük. A válaszadók 32 százaléka érezte úgy, hogy ez volt a lehető legrosszabb típusú adat, amit ellophattak tőle.

És úgy tűnik, félelmeik megalapozottak: biztonsági szakértők nemrégiben fedeztek fel egy nagy európai bank ügyfeleit célzó csalássorozatot, amelynél a bűnözők elfogták az ügyfelek pénzügyi adatait és mindössze egyetlen hét alatt több mint fél millió eurót loptak el a banknál vezetett számlákról. Manapság ugyancsak fontos, hogy a vállalkozások többplatformos védelemben gondolkodjanak, mivel a kutatás megállapította: a megkérdezettek 43 százalékánál bonyolítanak le érzékeny tranzakciókat mobil eszközökön.

tn-money (technet, pénz, pénzügy, védelem, lopás, euró)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.