Tech

Meg vannak számolva az LCD-tévék napjai

Az OLED technológia néhány éven belül igen komoly teret nyerhet magának, legalábbis az egyik gyártó szerint mindenképpen.

Miközben a legtöbb nagy és neves gyártó az elmúlt időkben meglepő gyorsasággal kifarolt az OLED televíziók mögül, addig az LG továbbra is úgy véli, hogy egyértelműen ez a jövő technológiája. A dél-koreai gyártó azt prognosztizálja, hogy néhány éven belül eljut majd arra a szintre, hogy több OLED tévét ad majd el, mint LCD készüléket.

Az LG Magyarországon tavaly novemberben dobta piacra első OLED televízióját: az 55 colos képátlójú és Full HD felbontású ívelt paneles készülék 3 millió forintos áron nyitott, mára viszont már kevesebb mint felére csökkent az ára. A vállalat az idei év elején megrendezett CES 2014 szakkiállításon demózta első Ultra HD felbontású ívelt OLED készülékeit, melyek ezekben a napokban debütálnak a kereskedelmi forgalomban. A 65 colos, illetve 77 colos képátlójú változatokban támadó újdonság első körben Dél-Koreában lesz kapható, ahol is minimum 12 millió wont, vagyis mintegy 2,75 millió forintot kell majd fizetni egy-egy ilyen csodáért.

A háttérvilágítást nem igénylő OLED tévék elsősorban hatalmas kontrasztarányukról, teljesen minimális fogyasztásukról, szupervékony kivitelükről, illetve mostanság már egyre inkább remek hajlíthatóságukról ismerszenek meg, hátrányuk azonban a magas ár, illetve a vártnál jelenleg még mindenképpen rövidebb élettartam.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik