Tech

Sony SmartWatch 3 okosóra: árral szemben

Ez a smartwatch a legfrissebb trendekkel szembe menve nem Android szoftveres lesz.

A Sony tavaly jelentette be a SmartWatch 2 nevezetű okosóráját, mely felett mára már enyhén eljárt az idő, mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy már nem kell sokat várnunk az utódmodell bemutatkozására. A japán vállalat előreláthatólag a szeptember elején Berlinben megrendezendő IFA 2014 szakkiállításon leplezi majd le a SmartWatch 3-at.

A vadonatúj okosóra a nemrégiben érkezett LG, Motorola és Samsung riválisaitól eltérően nem a Google-féle Android Wear operációs rendszerre fog épülni, hanem a Sony saját szoftverét futtatja majd. Jól értesült források szerint a SmartWatch 3 az elődjéhez hasonló szögletes vonalvezetéssel bír, transzreflektív kijelzőjének felbontását pedig jelentősen megemelik.

A vízálló kivitelű és immár a vezeték nélküli töltőkkel is kompatibilis okosóra állítólag teljesen új felhasználói felületet kap, és nem elhanyagolható szempont, hogy okostelefon nélkül is remekül használható lesz. Azt nem tudni, hogy mobilnet kerül-e a fedélzetre, az integrált Wi-Fi modulra viszont szinte mérget lehet venni. Az elődmodellről, a Sony SmartWatch 2-ről készített részletes tesztünk itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik