Tech

PlayStation 4, az igazi sikertörténet

A Sony újgenerációs játékgépe világszerte igen korrekt eladási adatokat produkál.

A japán székhelyű gyártó hivatalos formában bejelentette, hogy nemrégiben eladta a tízmilliomodik PlayStation 4 konzolt. Ez mindenképpen elismerésre méltó eredmény, és megjegyzendő, hogy ez a tízmilliós tétel valóban eladott konzolokból és nem a kereskedésekbe leszállított és ott porosodó termékekből tevődik össze.

A Sony és a Microsoft is tavaly novemberben dobta piacra legújabb konzolgépeit, a PlayStation 4-et, illetve az Xbox One-t. A két rivális közül a kezdetek óta a Sony készüléke fogy jobban, melyre a Microsoft nemrégiben úgy reagált, hogy kiadta a Kinect mozgásérzékelő nélküli olcsóbb Xbox One-t. Hazánkban jelenleg hivatalosan csak a PlayStation 4 kapható, a Microsoft ugyanis csak szeptember elején kezdi meg az Xbox One importálását.

Egy nemrégiben napvilágott jelentés szerint 2020-ig várhatóan mind az Xbox One-ból, mind pedig a PlayStation 4-ből eladnak majd 100-100 millió darabot. A szakértők úgy vélik, hogy a két platform fej-fej mellett fog versenyezni az elkövetkezendő években, azonban a kedvező ár és a komolyabb európai támogatottság azt jelzi előre, hogy a Sony megőrzi előnyét. Eddig egyébként még soha sem fordult elő olyan, hogy egy időben egyszerre két rivális játékgépből is eladjanak 100-100 millió darabot.

Idén előreláthatólag mintegy 77 milliárd dolláros forgalmat bonyolítanak majd le videójátékok világpiacán, mely jelentős előrelépést jelent a tavaly regisztrált 68 milliárd dolláros összeghez képest. A piac egyébként várhatóan ezt követően is növekedni fog, és amennyiben minden jól megy, akkor 2018-ban már 96 milliárd dolláros forgalmat fognak regisztrálni az iparágban érdekelt vállalatok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik