Tech

Érkezik a Canon várva várt újdonsága

Most már tényleg nem kell sokat várnunk az EOS 7D Mark II hivatalos bejelentésére.

A Canon nem éppen tegnap, hanem még 2009-ben mutatta be a felső középkategóriában versenyző EOS 7D-t, melynek utódjáról már régóta keringenek különböző pletykák. A most felröppent legfrissebb pletykák arról szólnak, hogy a Canon állítólag nem várja meg a szeptember 16. és 21. között megrendezendő kölni Photokina szakkiállítást, hanem már a szeptember 5. és 10. közötti berlini IFA-n fellebbenti a fátylat az EOS 7D Mark II-ről.

Az állítólag 2000 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 470 ezer forintos áron debütáló EOS 7D Mark II kapcsán egyelőre meglehetősen nagy a titkolózás. A korábbi híradások arról szóltak, hogy az újdonságba ugyanaz az APS-C méretű és 20,2 megapixeles felbontású CMOS szenzor fog kerülni, mint ami az EOS 70D-ben is ott lapul, most viszont már egyre biztosabbnak tűnik, hogy egy teljesen új 24,1 megapixeles képérzékelő kerül majd a gépbe.

Az előreláthatólag Digic 6 processzoros újdonság várhatóan 10 képkocka/másodperces sebességre lesz képes, az elkészült felvételeket pedig CompactFlash, illetve Secure Digital memóriakártyán tárolja majd el. Pletykálnak továbbá egy az EOS-1D X-éhez hasonló komoly autofókusz-rendszerről, egy újfajta akkumulátorról, illetve egy újgenerációs képzajcsökkentő megoldásról is. Említést érdemel még az ISO50 és ISO102400 között állítható fényérzékenység, a minden korábbinál nagyobb képátlójú LCD, az újfajta hibrid képkereső, az integrált Wi-Fi és GPS kontroller, illetve az időjárásálló speciális gépváz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik