Tech

Egy hét múlva jön az új Sony

A japán gyártó hamarosan várhatóan egy vadonatúj MILC kategóriás fotómasinát fog bemutatni.

A Sony az év elején az USA-ban megrendezett CES 2014 szakkiállításon leplezte le egyik legújabb tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgépét, az A5000-et, mely áprilisban jelent meg a kereskedelmi forgalomban. A készülék tehát csak néhány hónapja kapható, de máris felröppentek a pletykák az utódjának érkezésével kapcsolatban. Erre pedig az adott alapot, hogy egy bizonyos Sony ILCE-5100 (A5100) típusjelzésű titokzatos jövevény nemrégiben felbukkant az indonéz telekommunikációs hivatal egyik weboldalán. A Sony A5100 specifikációiról jelenleg még semmi konkrétumot sem lehet tudni, mindenesetre a legfrissebb pletykák arról szólnak, hogy a vállalat nem várja meg a szeptemberi Photokina szakkiállítást a bejelentéssel, hanem már augusztus 19-én, vagyis jövő hét kedden bemutatja az újdonságot.

Emlékeztetőül, az objektív, memóriakártya és akkumulátor nélküli A5000 gépváz mindössze 210 grammot nyom a mérlegen, az akksis gépváz tömege pedig 269 gramm. A rendkívül kompakt kialakítású, mindössze 110x63x36 milliméter méretű masina energiaellátásáról egy NP-FW50-es lítium-ion akkumulátor gondoskodik, mely optimális esetben egy feltöltéssel mintegy 420 felvétel elkészítését teszi lehetővé. Az APS-C méretű, tehát relatíve nagyméretű CMOS szenzorral szerelt újdonság 20 megapixeles felbontású, fényérzékenysége ISO100 és ISO16000 között állítható, a képfeldolgozásról pedig a remek Bionz X processzor gondoskodik.

A 3 colos képátlójú és 460 ezer pixeles TFT LCD ugyan nem érintésérzékeny, viszont 180 fokban felhajtható, ami sok esetben komoly segítséget jelenthet. A kis méret átka, hogy sem elektronikus képkeresőt, sem pedig vakupapucsot nem kapunk, de legalább az integrált felpattanó vakuról nem kell lemondanunk. A Wi-Fi és NFC kompatibilis, RAW támogatást élvező Sony A5000 fekete, ezüst és fehér színváltozatban készül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik