Tech

A szomszéd macskája is feltörheti a Wi-Fi-d

A kertünkben játszik egy idegen macska? Könnyen lehet, hogy éppen az otthoni hálózatunkat térképezi fel!

A Las Vegasban megrendezett Defcon hacker konferencia egyik sztárja egy aranyos négylábú háziállat, egy macska volt. Történt ugyanis, hogy a cica gazdája egy olyan spéci kütyüvel vértezte fel négylábú kedcencét, mellyel az állat adott esetben veszedelmes Wi-Fi vadásszá válhat.

A WarKitteh nevezetű készülék egy speciális macska nyakörv, mely ezúttal kivételen nem bolhákat, vagy kullancsokat riaszt, hanem arra hivatott, hogy feltérképezze a környező Wi-Fi hálózatokat. A Gene Bransfield által kifejlesztett, ARM processzoros megoldás révén rendkívül egyszerűen fel lehet mérni, hogy a közelben lévő házakban pontosan milyen vezeték nélküli hálózatok üzemelnek, és azoknak melyek a gyenge pontjai. A nyakörvben többek közt egy GPS-modul és egy 500 mAh kapacitású akkumulátor is található.

Bransfield természetesen nem támadásra és Wi-Fi kalózkodásra kívánja felhasználni a spéci nyakörvvel ékesített cicákat, hanem arra, hogy felhívja a figyelmet az otthoni hálózatok védtelenségére. Eddigi tesztjei során emberünk azt tapasztalta, hogy a macska által bejárt területeken a legtöbb esetben csak nagyon gyenge, vagy semmilyen védelem sincs a Wi-Fi hálózatokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik