Tech

Fémmel és bőrrel támad a prémium okosóra

Egy smartwatch azoknak, akiket a Samsung, a Sony vagy az LG hasonló termékei eddig nem igazán győztek meg.

A Meta cégnév hallatán legtöbbünk csak némán pislog, mint az a bizonyos hal a szatyorban, pedig ez a vállalat okosóra terén a közelmúltban már igen tisztességes módon letette a névjegyét az asztalra. Az elmúlt időkben viszonylag nagy volt a csend a Meta körül, mostantól viszont elstartolt a cég legújabb termékének előrendelési folyamata.

A Meta M1 egy steam-punk stílusban nyomuló okosóra, melynek tervezője az a Frank Nuovo, aki korábban a Vertunál és a Nokiánál tevékenykedett. A készülék nem titkoltan egy prémiumkategóriás termék, mely rozsdamentes acéllal és valódi bőrrel veszi célkeresztbe a vásárlókat. Ettől függetlenül a kezdőár abszolút nem mondható vészesnek: az alapmodell 249 dollárba (59 ezer forint) kerül, de még a rózsaarany bevonatot és krokodilbőrt felvonultató csúcsmodell ára sem haladja meg a 449 dollárt (106 ezer forint).

Kijelzőjében a Meta M1 leginkább a Pebble okosórákhoz hasonlatos, vagyis ezúttal színeket sajnos nem kapunk, mindenesetre a gyártó azt állítja, hogy a rendkívül kis fogyasztású monokróm display képe még erős napsütés mellett is remekül látható. A Bluetooth 4.0 kompatibilis okosóra első példányait ősszel szállítja majd le a gyártó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik