Tech

A nagy Apple-Samsung kibékülés – vége a háborúnak?

Minden jel arra mutat, hogy az amerikai és a dél-koreai nagyvállalat között kezd megenyhülni a viszony.

Az elmúlt esztendőkben hozzászokhattunk már ahhoz, hogy szinte nem telt el hónap a nélkül, hogy az Apple valamelyik országban ne perelte volna be a Samsungot, és a Samsung ne vágott volna vissza hasonló módon az Apple-nek. A két mamutcég közötti szappanopera az utóbbi időkben egyre unalmasabbá vált, és jelek szerint most már a főszereplők sem látják túl sok értelmét a további jogi háborúzásnak.

Történt ugyanis, hogy a két cég hivatalosan bejelentette, hogy felhagynak az egymással folytatott szabadalmi pereskedéssel, legalábbis az Egyesült Államokon kívüli országokban. Ez egész konkrétan azt jelenti, hogy Ausztráliában, Dél-Koreában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, Japánban, Németországban, Olaszországban mostantól elméletileg és remélhetőleg gyakorlatilag is vége a két vállalat jogi csatározásának.

Az Apple elsősorban azért perelte a Samsungot, mert állítása szerint a koreai cég előszeretettel másolta le az iPhone-t, a Samsung pedig azért citálta bíróság elé az Apple-t, mert meglátása szerint az amerikai vállalat engedély és licencdíj fizetése nélkül használta az ő vezeték nélküli szabadalmait. Szakértők szerint a pereskedésnek most azért szakítanak véget az érintettek, mert az eddigi peres ügyek igen vegyes eredménnyel zárultak és egyszerűen nem érték még a beléjük fektetett időt, pénzt és energiát. Azt egyelőre nem tudni, hogy az USA-n belüli peres ügyek vajon mikor zárulnak majd le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik