Tech

Időutazás: szemrevaló retroújdonság

pentax-qs-1-01 (technet, pentax, fényképezőgép, digitális, digitális fényképezőgép, digitális kamera, retro, retro, )
pentax-qs-1-01 (technet, pentax, fényképezőgép, digitális, digitális fényképezőgép, digitális kamera, retro, retro, )

A Pentax legfrissebb Q-sorozatú készüléke sikerrel párosítja egymással a régimódi külcsínt és a modern technológiát.

Bejelentették a legújabb, Q-sorozatú Pentax digitális fotómasinát. A tavaly nyáron érkezett Q7 utódját, a keresztségben Q-S1 nevet kapott újdonságot: az alumíniumvázas fényképezőgép felületét remekül kinéző műbőr borítja, és nem elhanyagolható szempont, hogy a masina mintegy negyvenféle különböző színkombinációban lesz elérhető.

 

Az 1/1,7 colos, 7,44×5,58 milliméter méretű szenzor a mai trendnek megfelelően hátsó megvilágítású CMOS technológiára épül és 12,8 millió képponttal rendelkezik. A tükör nélküli cserélhető objektíves készülék révén maximum 4000×3000 pixeles felbontásban fotózhatunk, a képek nem kívánt bemozdulása ellen szenzormozgatásos képstabilizátor véd, ezenkívül pedig nemcsak JPEG, hanem RAW formátum is választható.

A 105x58x34 milliméter méretű, illetve 203 grammos Pentax Q-S1 nagykapacitású lítium-ion akkumulátora egy feltöltéssel mintegy 250 felvétel (CIPA) elkészítését teszi lehetővé. A hátoldalt egy 3 colos képátlójú és 460 ezer pixeles TFT kijelző uralja, ezenkívül pedig szólnunk kell még a maximum ISO12800-as fényérzékenységről, az 5 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvevőről, illetve a Full HD videofelvevőről.

A Pentax Q-S1 még ebben a hónapban elérhetővé válik – az 5-15 milliméteres kitobjektívvel szerelt szett ára 499 dollár (116 ezer forint) lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik