Tech

Bármit fel tudsz emelni, ha ezt magadra veszed

robot-ruha-technet-hu-01 (robot, ipar, ipari, robotruha, Daewoo, tudomány, kibernetikus, technet, Dél-Korea, gyártás, )
robot-ruha-technet-hu-01 (robot, ipar, ipari, robotruha, Daewoo, tudomány, kibernetikus, technet, Dél-Korea, gyártás, )

Ez a vadonatúj szerkezet szupererővel ruházza fel az átlagos képességű embereket.

Fel kell emelni egy autó akkumulátort, és máris fáj a hátunk? A hatéves gyerkőc azt kéri, hogy vegyük fel a karunkba, és nekünk már az emelés gondolatától is izomlázunk van? Nos igen, a szürke hétköznapokban számos ilyen és hasonló “felemelő” érzésünk/feladatunk lehet, de nem kell aggódni, hiszen megérkezett egy minket szupererővel felvértező robotruha.

A dél-koreai Daweoo által kifejlesztett szerkezetet néhány perc alatt fel lehet venni, ezt követően pedig olyan könnyen mozgathatunk 25-30 kilogrammos terheket, mintha azok néhány dekás tárgyak lennének. A 160-185 centiméter magas személyek által használható készség tele van karbonszálas, alumínium és acél anyagokkal, valamint hidraulikus megoldásokkal, és egy feltöltéssel mintegy 3 órás munkavégzésre ad lehetőséget. Maga a szerkezet egyébként 28 kilogrammot nyom a mérlegen, de ezt a tömeget a különleges kialakításnak és a szervóknak köszönhetően állítólag nem lehet érezni munka közben.

Az elsősorban ipari felhasználásra és nem a haverok előtti jampizásra szánt újdonság fejlesztői egyébként azon fáradoznak, hogy a robotruha segítségével a jövőben akár 90-100 kilogrammos, igen nehéz tárgyakat is minden további nélkül fel lehessen emelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik