Tech

Kijött a legújabb Photoshop

adobe-photoshop-lightroom-technet-hu (adobe, photoshop, lightroom, képszerkesztés, szoftver)
adobe-photoshop-lightroom-technet-hu (adobe, photoshop, lightroom, képszerkesztés, szoftver)

Az Adobe kiadta a fotósok körében nagy népszerűségnek örvendő Lightroom legfrissebb verzióját.

Az Adobe tavaly nyár elején adta ki a Photoshop Lightroom 5.0 végleges verzióját, most pedig arról számolt be, hogy elérhetővé vált a legújabb 5.6-os kiadás ugyancsak végleges változata. Az új verzió számos korábbi kisebb-nagyobb hibát kiküszöböl, ezenkívül pedig néhány vadonatúj fényképezőgép formátumát is kezeli. Az ingyenesen letölthető frissítés Windows (930 MB) és Mac (510 MB) számítógépekre egyaránt elérhető.

Az Adobe Photoshop Lightroom 5.6 által támogatott legújabb digitális fényképezőgépek egész pontosan a következők: Nikon D810, Panasonic Lumix AG-GH4 és Panasonic Lumix DMC-FZ1000. Ezenkívül közel két tucat, Canon, Nikon, Pentax, Phase One, illetve Sony bajonettes objektívet is támogat az új Lightroom.

A többek közt képmegosztási és slideshow készítési szolgáltatásokkal is felvértezett Photoshop Lightroom 5 egyik legfontosabb újdonsága az Advanced Healing Brush, melynek révén minden korábbinál könnyebben leretusálhatók a fotókról a nem pont oda való dolgok, ezenkívül pedig említést érdemel még az objektumok (például épületek) függőleges vonalait automatikusan kiegyenesítő Upright Tool, illetve a Radial Gradients, valamint a Smart Previews nevezetű új funkciók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik