Tech

Elérkezett az elkerülhetetlen, támad a Messenger

Szabó Zsanett
Szabó Zsanett

2014. 07. 29. 23:54

Eddig csak ígérgette a Facebook, hogy kiveszi a mobilos verziókból a csetprogramot, most valóra is fogja váltani.

A Foursqare és az Airbnb esetéből jól tudjuk, hogy az emberek nem szeretik a változásokat, vagy azt, ha rájuk kényszerítenek valamit. A Forsquare esetében a Swarm kötelezővé tétele verte ki a biztosítékot, az Airbnb-nek elég volt logót cserélnie és újradizájnolnia az oldalt ahhoz, hogy kiborítsa a felhasználókat.

A Mashable minapi cikkében keményen fogalmazott, szerinte a Facebook soha nem vette figyelembe a történelem tanulságait, ezzel magyarázható, hogy kötelezi a mobilos felhasználókat, hogy mondjanak búcsút a szokásos csetnek, és telepítsék a Messengert.

facebook (facebook, facebook messenger, )
A Facebook hétfőn küldött egy e-mailt az amerikai felhasználóknak, amiben figyelmezteti őket, hogy az cset üzenetek hamarosan eltűnnek mobilos alkalmazásból. Az iPhone és Android felhasználóknak nincs esélyük, az asztali gépet, iPad-et és Windows phone-t használók kaptak még egy kis időt. Igazság szerint már régen törölniük kellett volna a Facebook app csetprogramját, a beígért időponthoz képest jócskán elmaradtak ennek teljesítésével. Kicsit ugyan megtorpantak a bevezetési folyamattal, idáig tartott a jólét.

facebook (facebook, facebook messenger, )

A közösségi oldal eddig is minden alkalommal felhívta a figyelmünket arra, hogy telepítsük a Messengert, vagy kérjük meg a csevegő társunkat (ha még nála nem volt telepítve), hogy töltse le azt. Hamarosan nem látjük többé a zavaró kérést, tényleg nem lesz lehetőségünk a csevegő app használata nélküli csetelésre. A Facebook hétfői bejelentése egyértelmű, a felhasználóknak csak néhány napjuk van dédelgetni a megszokott csetes felületet, majd végül az üzenetek teljesen eltűnnek a telefonjainkról, ezekkel már csak a Messengerben vagy a weben találkozhatunk.

A Facebook Messenger 2011 óta elérhető, de a felhasználók nagy része nem töltötte le, mert nem érezték szükségesnek. A Facebook szerint a változással gyorsabb és megbízhatóbb lesz az app, így jobban ki tudja szolgálni a videó és hang szolgáltatásokat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.