Tech

Elérkezett az elkerülhetetlen, támad a Messenger

Eddig csak ígérgette a Facebook, hogy kiveszi a mobilos verziókból a csetprogramot, most valóra is fogja váltani.

A Foursqare és az Airbnb esetéből jól tudjuk, hogy az emberek nem szeretik a változásokat, vagy azt, ha rájuk kényszerítenek valamit. A Forsquare esetében a Swarm kötelezővé tétele verte ki a biztosítékot, az Airbnb-nek elég volt logót cserélnie és újradizájnolnia az oldalt ahhoz, hogy kiborítsa a felhasználókat.

A Mashable minapi cikkében keményen fogalmazott, szerinte a Facebook soha nem vette figyelembe a történelem tanulságait, ezzel magyarázható, hogy kötelezi a mobilos felhasználókat, hogy mondjanak búcsút a szokásos csetnek, és telepítsék a Messengert.


A Facebook hétfőn küldött egy e-mailt az amerikai felhasználóknak, amiben figyelmezteti őket, hogy az cset üzenetek hamarosan eltűnnek mobilos alkalmazásból. Az iPhone és Android felhasználóknak nincs esélyük, az asztali gépet, iPad-et és Windows phone-t használók kaptak még egy kis időt. Igazság szerint már régen törölniük kellett volna a Facebook app csetprogramját, a beígért időponthoz képest jócskán elmaradtak ennek teljesítésével. Kicsit ugyan megtorpantak a bevezetési folyamattal, idáig tartott a jólét.

A közösségi oldal eddig is minden alkalommal felhívta a figyelmünket arra, hogy telepítsük a Messengert, vagy kérjük meg a csevegő társunkat (ha még nála nem volt telepítve), hogy töltse le azt. Hamarosan nem látjük többé a zavaró kérést, tényleg nem lesz lehetőségünk a csevegő app használata nélküli csetelésre. A Facebook hétfői bejelentése egyértelmű, a felhasználóknak csak néhány napjuk van dédelgetni a megszokott csetes felületet, majd végül az üzenetek teljesen eltűnnek a telefonjainkról, ezekkel már csak a Messengerben vagy a weben találkozhatunk.

A Facebook Messenger 2011 óta elérhető, de a felhasználók nagy része nem töltötte le, mert nem érezték szükségesnek. A Facebook szerint a változással gyorsabb és megbízhatóbb lesz az app, így jobban ki tudja szolgálni a videó és hang szolgáltatásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik