Tech

Jibo, a legtökéletesebb karácsonyi ajándék

Mint mostanában minden érdekes techinkai újdonságot, a Jibo nevű robotot is a MIT (Massachusetts Institute of Technology) professzorai fejlesztették ki. Az alábbi videó megnézése után, az árán kívül (120 ezer forint) semmi sem tarthat vissza bennünket a szűntelen vágytól, hogy beszerezzünk egyet. Jibo hivatalosan 2016 elején kerül kereskedelmi forgalomba, de akik még most megrendelik, esélyesek lehetnek a legtökéletesebb karácsonyi ajándék megvásárlása.

Jibo felismeri a családtagok arcát, így személyreszabott információkkal tudja ellátni őket. Wifin és Bluetoothon keresztül csatlakozik a világhoz, és semmiről sem feledkezik meg. Emlékeztet, hogy mikor kell elindulnunk, és elmodja az üzeneteinket. A törzsét megannyi szenzorral látták el, így érzi, ha megölelik és azt is ha beszélnek hozzá.

“A robotok egy új fajtáját akartuk létrehozni. Személyre szabott információkkal, alkalmazásokkal, szolgáltatásokkal, amely megkönnyíti a család mindennapjait, legyen szó ügyintézésről, oktatásról, az idősebb hozzátartozókról, vagy akik egészségügyi problémáktól szenvednek” – mondta Dr. Cynthia Breazeal, az MIT professzora, a robot egyik fejlesztője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik