Tech

Webshop lesz a Facebookból?

A Facebook elkezdte tesztelni az internetes vásárlást elősegítő buy gomb funkcióit. Egyelőre csak néhány amerikai cég termékét vásárolhatják meg az ottaniak, de ha beválik a rendszer, számunkra is elérhetővé teszik az azonnali vásárlás lehetőségét.

Jeleneg is van lehetőségünk megvásárolni a hírdett termékeket vagy szolgáltatásokat, ám kattintáskor eddig a kiskereskedők weshopjába érkeztünk. Ezen szeretne változtatni a Facebook, hogy átterelés helyett a maga malmára hajtsa a vizet. 

A közösségi oldal hivatalos blogján jelentette be a funkció fejlesztését. “A funkció fejlesztésénél szem előtt tartottuk az adatvédelmi szempontokat, és mindent elkövettünk annak érdekében, hogy a fizetés problémamentes és biztonságos legyen. A fizetés során a bankkártyánk adataihoz nem férhet hozzá a hirdető, és természetesen a felhasználók maguk dönthetik el, hogy szeretnék-e elmenteni ezeket az információkat, hogy a következő rendelésnél már gördülékenyebb legyen a rendelés.”

A buy gombot az asztali és mobilos verzióba is beépítik, csak remélni tudjuk, hogy ezzel együtt nem árasztja el a cég az idővonalunkat még több nekünk szánt hirdetéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik