Tech

Nagyon szalad a Kickstarteren az okostelefonokhoz szánt e-ink pótkijelző

Már az első nap összejöhet az a 100,000 dollár, amit az InkCase Plus készítői kérnek az új termék piacradobásához. Az e-ink alapú kijelző jelentősen meg tudja növelni a telefonok üzemidejét.

A tavalyi iPhone/SGS2 telefonokra piacra dobott InkCase után most egy jóval okosabb és több telefonra használható eszközzel rukkol ki az Oaxis. Még nincs egynapos a Kickstarter kampány, de már 80ezer dollár feleltt járnak. Az InkCase egy olyan e-ink kijelző, ami egy okostelefonhoz kapcsolható másodlagos kijelzőként, így egy csomó funkció elérhető úgy, hogy az elsődleges kijelzőt nem kell bekapcsolni. A mai telefonok óriási kijelzői jelentős energiafogyasztók, így az InkCase segítségével jóval tovább használhatjuk egy feltöltéssel telefonunkat.

Ráadásul az e-ink kijelző nem fogyaszt áramot, ha be van kapcsolva, csak akkor, amikor cserélődik a képernyő tartalma. Így kiváló eszköz pl. könyvek olvasására, térkép vagy más információ állandó mutatására. Az InkCase kisfogyasztású bluetooth-kapcsolaton kommunikál a telefonnal és 79 dollárba kerül. A támogatók szavazhatnak arról, milyen telefonokkal legyen kompatibilis. Az eszköz hátránya ugyanis, hogy alapból nem támogatják a telefonok, applikációkra van szükség, amik meghajtják a második képernyőt, ezekne írásához egyébként SDK is elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik