Tech

Jön a csak emoji karaktereket használó csetprogram

Ha azt hitted múlt héten, hogy a Yo! alkalmazásnál már nem lehet lejjebb, ideje átgondolnod a dolgot: az Emoj.li még primitívebb szintre viszi a kommunikációt.

A különböző csetrendszerek fejlődésében megfigyelhető, hogy ahogy egyre több felhasználót érnek el, egyre több lesz bennük az izgő-mozgó csicsás emoticon, az emoji. Most végre olyan csetapplikáció jelenik meg, ahol csakis ezzel az értelmetlen gügyögéssel lehet kommunikálni.

Az Emoj.li már indulása előtt több tízezer előregisztrált felhasználóval rendelkezik – talán mondani se kell, hogy a felhasználónevek is csak emojikből állhatnak. 

A csak emojikből álló üzenetek előnye, hogy szpemet aztán biztosan nem lehet így küldeni és a trollok is erősen korlátozva vannak. Ráadásul eltűnnek a nyelvi nehézségek is (bár ezt már a Yo! is megoldotta). Ugyanakkor a tetszőleges bonyolultságú, változó emotikonok, hashtagek, szubkultúrák által használt kódok sem lesznek az üzenetekben. Az Emoj.li-ben minden azt jelenti, ami, és nem nagyon lehet többletjelentést adni dolgoknak. (Kb. 500 emoji karakter létezik.)

A program hamarosan megjelenik iOS-re, később Androidra. A fejlesztők szerint az indulás egyszerű, hiszen csak egy csetprogramról van szó, ami nem ismeri a betűket – később a felhasználói reakciók alapján fejlesztik tovább az appot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik