Tech

Itt a Samsung 7 colos gigantikus mobilja

Ez a vadonatúj okostelefon már pontosan akkora, mint egy kompakt tablet.

Nem is olyan régen még a 4-4,5 colos képátlójú kijelzővel szerelt mobilokat is nagynak találtuk, aztán szépen lassan az 5-5,5 colos modelleket is megszoktuk, az utóbbi időkben pedig már a 6-6,5 colos telefonok érkezésén sem lepődtünk meg. Erre most itt a Samsung legfrissebb újdonsága, mely méreteit tekintve még ez utóbbi szörnyetegeken is alaposan túltesz.

A Dél-Koreában bejelentett Samsung Galaxy W előlapját egy 7 colos képátlóval rendelkező érintőkijelző uralja, melynek felbontása még nem Full HD, hanem csak 720p HD, így aztán a pixelsűrűség mindössze 210 ppi. A megfelelő számítási teljesítményről egy négymagos 1,2 GHz-es órajelű processzor gondoskodik, mely 1,5 GB RAM, illetve 16 GB integrált flashmemória társaságát élvezi. Ez utóbbi egyébként parányi microSD memóriakártyákkal (maximum 64 GB) bármikor egyszerűen bővíthető.

 

Míg az előlapi kamera 2 megapixeles felbontású, addig a hátoldali fényleső révén maximum 8 megapixeles fényképek készíthetők. A 3200 mAh kapacitású akkumulátort egy a Galaxy Note 3-éhoz hasonló, bőrhatású hátlap takarja – a fekete, fehér és vörös színváltozatban támadó, Android 4.3 (Jelly Bean) szoftveres Galaxy W a gyártó hazájában átszámítva mintegy 110 ezer forintos áron nyit. Amennyiben hihetünk a pletykáknak, a készülék nemzetközi piacokra szánt változata június 12-én fog bemutatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik