Tech

Így teheti gyorsabbá és biztonságosabbá a gépét

A Disconnect nevű Chrome-bővítmény blokkolja és meg is mutatja, hogy kik akarnak kéretlenül hozzáférni adatainkhoz. Előnye még, hogy 27 százalékkal gyorsítja böngészőnket. Tényleg működik!

A bővítmény telepítés után azonnal beépül és elkezdi figyelni, hogy milyen irányból jönnek a kívácsiskodók. Ezt a Chrome jobb felső sarkában a program által automatikusan létrehozott ikonon lévő szám mutatja. Tesztünk során rövid időn belül 10 “felkérés” érkezett a Gemiustól (adatszolgáltató cég), aminek a nevére kattintva máris annak weboldalára visz.

A Visualize page lehetőséget választva részletes statisztikát is kérhetünk a kéretlen látogatókról. A körök jelzik, hogy kik halászgatnak éppen adatokat a gépünkről. A piros színnel jelzett oldalak éppen akcióban vannak, a szürke körrel jelezettek pedig bármikor elkezdhetik. A program kezelőfelülete nagyon egyszerű, ha valamit blokkolni szeretnénk, csak rá kell kattintani az ikonjára, és máris működésbe lép, megtehetjük ezt oldalanként vagy “kosaranként”, így blokkolhatjuk egszerre a reklámokat, vagy a közösségi médiás figyeleléseket is.

A Disconnect segítségével a kereséseinket is priváttá tehetjük, így senki nem fogja megtudni, mi is érdekel bennünket a neten. A program ingyenes, de becsületkasszás, aki szeretné méltányolni az extra védelmet és gyorsaásgot, 1-100 dollárig honorálhatja azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik