Tech

Most a legolcsóbb felhőtárhely – vegyék, vigyék!

Bár szolgáltatásaiban még nem éri el a versenytársakat, havidíjban nincs ellenfele a Google tárhelyszolgáltatásának.

Az eddigi 5 helyett ezentúl havi 2 dollárba (sőt, csak 1.99-be) kerül egy 100 GB-os tárhely a Google Drive-on. Összehasonlításul a OneDrive 4-5 dollárba kerül, a Dropbox pedig még drágább, 10 dollárt kér ugyanekkora tárhelyért. Ennél is nagyobb a kontraszt, ha valakinek még több tárhelyre van szüksége, pl. az 1 TB hely éves ára 120 dollár a Google Drive-on – ez az eddigi ár egyötöde. Se a Dropboxon, se a OneDrive-on nincs ilyen nagy csomag, előbbin ezer dollárért kapunk “korlátlan” tárhelyet, utóbbin 200 GB a legnagyobb csomag, ez kerül évi 100 dollárba. A legdrágább Apple iCloudon pedig minden egyes extra 10 GB kerül 100 dollárba.

A Google egyébként úgy próbálja szemlélteti az 1 TB méretét, hogy azon elfér napi 2 szelfi 200 éven keresztül. A mi számításaink szerint viszont minimum 1000 évig szelfizhet ennyi tárhelyen az extrovertált felhasználó. Az ingyenes tárhelyben is a Google a legnagyvonalúbb, 15 GB adatért nem kell még fizetni, a Dropbox csak 2, a OneDrive pedig 7 GB tárhelyet ad ingyen.

Egyelőre se a Dropbox – az első számú tárhelyszolgáltató -, se a Microsoft – akik most nevezték át éppen a SkyDrive-ot OneDrive-ra – nem reagált a bejelentésre, de az biztos, hogy a piac nem hagyja ezt szó nélül. Így valószínűleg árverseny következik, aminek a felhasználók csak örülhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik