Tech

A hónap játéka a Mini Metro – kötelező kipróbálni!

A játék egy metrószimulátor, ami az elején nagyon egyszerűnek tűnik, de ahogy nő az állomások és az utasok száma, az irányítás kezd kicsúszni a kezünkből. Jól demonstrálja a nagyvárosi közlekedési rendszerek tervezőinek rémálmait.

Feltehetően már fél ország a Mini metróval, a világ egyik legegyszerűbbnek tűnő, mégis nagyob bonyolult helyzetekhez vezető játékával játszik. A feladat röviden az, hogy összekössük egymással a metróállomásokat úgy, hogy minél több embert tudjunk elszállítani.

A játék igazából csak egy korai demó, ami egyelőre webböngészőben fut, Java alatt. Nagyon egyszerű grafikája van, spártai a kinézete, a felhasználói felület pedig elég frusztráló, mégis be tudja szippantani a játékost. A játék egyébként desktopra és iPadra várhatóan az év közepén jelenik meg, az alkotók egyelőre támogatókat keresnek, hogy bekerülhessenek a Steamre.

A játéktér mindössze egy fehér háttérből és néhány fekete körvonalú egyszerű alakzatból áll, amit egy folyó szel ketté. Az állomások mellett megjelennek jelek, azaz az utasok, akik szeretnének eljutni arra az állomásra, ami megegyezik az ő alakzatukkal. A háromszög alakú utas így a háromszög állomáshoz szeretne eljutni, a kör alakú utas pedig a kör alakú állomáshoz. A feladat az, hogy minél több utas eljusson a kívánt helyre, és mindezt anélkül, hogy tú sokat kelljen várakozniuk.

Ez eddig túl egyszerű, így nyilván komplikálódik. Vannak ugyanis speciális megállók (városközpont, lakónegyed, kórház, stb.), és speciális turbó eszközök is. Ezek mellett persze folyamatosan bővül a szimpla állomások száma is. A megállókban állók képesek átszállni annak érdekében hogy eljussanak célba. Így a kör alakú megállónál átszállnak a négyzetre, hogy eljussanak plusz jelzésű megállóhoz.

A játéktér folyamatosan változtatható, tehát szabadon pakolgathajuk a vonalakat úgy, ahogy nekünk tetszik, illetve amíg sikerül nagyobb fennakadás nélkül elirányítanuk a metróhálózatot. A játék ingyenes, de csak webes felületen játszható, ehhez le kell tölteni a Unity böngészőplugin-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik