Tech

Tetrist ajánl a szemész

Kanadai tudósok szerint tompalátás esetén a takarásos módszernél is hatásosabb a videojáték.

Azt már eddig is tudtuk, hogy az idén 30 éves játék nemcsak a lelki gyötrelmeken segíthet, de a fogyni vagy épp leszokni vágyóknak is megkönnyítheti a dolgát. Nos, a kanadai McGill Egyetem kutatói a hasznosítás egy újabb módját fedezték fel: a tompalátás kezelése.

Kísérleteik során a résztvevők egy órán át tetriseztek, először egyik szemükön takarással, majd takarás nélkül és arra jutottak, hogy az ilyetén kezelés sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos takarásos módszer, mivel arra kényszeríti a szemeket, hogy siker érdekében aktívan együttműködjenek.

Amikor sikerül rávennünk a szemeket, hogy együtt dolgozzanak, javul a látás” – nyilatkozta a BBC-nek a kutatást vezető Dr. Robert Hess. “Sokkal jobb a takarásos módszernél, élvezetesebb, gyorsabb és hatékonyabbnak is tűnik.

Az előző mondat végén érezhető bizonytalanság egyébként annak köszönhető, hogy egyelőre csak egy 18 felnőttből álló mintán sikerült tesztelni az elméletet, de a BBC jelentése szerint a kísérleteket egy számosabb, gyerekekből álló csoporttal is megkezdték már.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik