Tech

Elindult a PubliCare

parkoló autó a napon (autó, )
parkoló autó a napon (autó, )

A lakosság számára is elérhető a rugalmas, akár egy órára is igénybe vehető autóbérlés a kis, "rohangálós" járműtől a furgonig.

Kapcsolódó cikkek

Vasárnap, a Mobility Week zárónapján jelentette be az Avalon a CarSharing lakossági szolgáltatását, a PubliCare indulását. Valójában autóbérlésről van szó, amelynek lényege, hogy a város több pontján kialakított dokkolókban várakoznak az autók. Ha szükségünk van egy járműre, először is regisztrálnunk kell a rendszerben neten keresztül, majd ugyancsak a képernyő előtt ülve ki kell választani a megfelelő járművet és lefoglalni a szükséges időpontra akár félórás bontásban.

Ezután kapunk egy okoskártyát, amivel átvesszük az autót. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a kártyával a szélvédőn keresztül kinyitjuk az ajtót. A fedélzeti egységen be kell ütni a regisztráció során kapott PIN-kódunkat, majd igennel vagy nemmel válaszolnunk kell a számítógép három kérdésére. És már vehetjük is ki a slusszkulcsot a megnyíló kesztyűtartóból. Ha pedig végeztünk, az autót vissza kell vinni oda, ahonnét elhoztuk, kulcs vissza, és ugyanúgy a kártyával zárhatjuk le, mint ahogy nyitottuk. A benzinköltséget a bérleti díj tartalmazza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik