Tech

Gyönyörű, de buta – megéri?

okostelefonok(960x640)(1).jpg (okostelefonok, )
okostelefonok(960x640)(1).jpg (okostelefonok, )

A Nokia szerint jelentős igény mutatkozik az elegáns megjelenésű, de nem okostelefon kategóriás készülékek iránt.

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk ahhoz, hogy a gyártók általában már csak a smartphone szektorban mutattak be igazán szemrevaló mobilokat, a featurephone kategóriában pedig mindig teljesen egyszerű designt kapott telefonokat állítottak hadrendbe. A Nokia most azonban végre kiadott egy szépséges “butamobilt”.

A Nokia 515 egy candybar, vagyis teljesen hagyományos kialakítású készülék, mely mind a külcsín, mind pedig a felhasznált anyagok minőségét illetően a prémium kategóriás okostelefonokra hajaz. Az anodizált alumíniumból készült borítást kapott újdonság kijelzője előtt Gorilla Glass 2 található, a designos billentyűzet gombjai pedig rendkívül ellenálló kivitelűek.

A 11 milliméter vastag Nokia 515 TFT kijelzője 320×240 pixeles felbontással rendelkezik, és mivel 2,4 colos képátlójú, ezért a pixelsűrűsége 167 ppi. A RAM 64 MB kapacitású, a 256 MB-os flashmemória pedig microSD memóriakártyákkal bővíthető. Említést érdemel továbbá a HSDPA adatátvitel, a Bluetooth 3.0 támogatás, az 5 megapixeles és LED-segédfényes kamera, az 1200 mAh kapacitású akkumulátor, illetve az akár 38 napos készenléti idő. Wi-Fi sajnos nincs a fedélzeten.

Az egy és két SIM-kártyás változatban érkező Nokia 515 globális megjelenése szeptemberre tehető, értékesítését először Oroszországban, Németországban, Svájcban és Lengyelországban kezdik meg. A telefon adók és támogatások nélküli becsült kiskereskedelmi ára várhatóan 115 euró (35 ezer forint) lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik