Tech

Légruha védené a motorosokat

Motoros baleset  (kiskunfélegyháza, motoros, baleset)
Motoros baleset  (kiskunfélegyháza, motoros, baleset)

A közlekedésben a motorosok is igen védtelenek, és bár már vannak egészen jó protektorok, ettől függetlenül a fejlesztések folyamatosak.

A közlekedés már önmagában is veszélyes iparnak nevezhető, hiszen hiába figyelünk mi mindenre, akkor is jöhet valaki, aki elrontja a napunkat a saját hülyeségével. A motorosokra főként igaz mindez, hiszen a kétkerekűvel lehet igazán nagyot esni.

A Dainese által készített D-air Protect System inspirálta azt a fejlesztést, melyet a Dainese és a BMW Motorrad közösen végeznek, hogy végeredményként olyan egyrészes motorosruha jöjjön létre, melynek neve DoubleR RaceAir. Sőt, a közeljövőben olyan cucc is érkezhet, ami az utcai motorok számára kínál hasonló megoldást.

A közös fejlesztést a teszteket követően valószínűleg az EICMA motoros show alkalmából mutatják majd be, melyre novemberben kerül sor, Milánóban. De a két cégnek nem csak ez az egy projektje lesz, mivel hosszabb távra szóló együttműködési megállapodást írtak alá, több különböző biztonsági felszerelés előállítására, melynek első lépcsője valószínűleg a Dainese D Air-Street rendszer lesz, mely 2015-től lehet elérhető, és a mocikat védené.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik