Tech

Twitteren ad bűnbocsánatot a pápa

ferenc pápa (ferenc pápa)
ferenc pápa (ferenc pápa)

Ferenc pápa is a közösségi média használata mellett döntött annak érdekében, hogy minél több hívőt elérhessen az ige.

A Vatikán egy közlése szerint Ferenc pápa a Twitteren keresztül ad “teljes bűnbocsánatot” híveinek. Ez egy olyan speciális aktus, amellyel le lehet rövidíteni az esetlegesen a purgatóriumban töltött időt. Eddig a pápa csak olyanoknak adott bűnbocsánatot, akik személyesen meglátogatták, de mostantól ezt a tevékenységét kiterjeszti a virtuális látogatásokra is.

A meglehetősen modern döntést annak kapcsán hozta meg, hogy jövő héten Brazíliába látogat a World Youth Fesztiválra. A The Guardian jelentése szerint a katolikus hívők online is követhetik a szertartásokat. Ezek során egy pap tömeges feloldozást nyújt azoknak a Twitter-követőknek, akik előzőleg már megbánták bűneiket. A különleges megbocsátást viszont csak azok nyerik el, akik élőben követik az eseményeket. Felvételről nem ér.

Bármennyire is régimódinak tűnhet néha a katolikus egyház, a Vatikán azért mindig lépést tartott a technikai fejlődéssel, és igenis használja a modern eszközöket. A közösségi média tekintetében sem Ferenc az első, aki így szólítja meg a híveket. Tavaly Benedek pápa például maga küldte el a Vatikán első Twitter bejegyzését egy iPad segítségével. De a múlt században, 1931-ben XI. Pius pápa elsőként szólt a hívekhez, az akkor még újdonságnak számító rádió segítségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik