Tech

A jövő játéka: lézerpingpong

pingpong (pingpong, )
pingpong (pingpong, )

Projektorral forradalmasították a pingpongozást román fejlesztők.

Negyven évvel ezelőtt, a számítógépek felemelkedésének hajnalán jelent meg az első, azóta is népszerű, ám mérhetetlenül egyszerű játék, a Pong. Valószínűleg mindenki találkozott már a kétdimenziós, fekete-fehér játékkal, ami néhány vonalból és egy pontból állt, így szimulálva az asztaliteniszt. Most, hogy a számítástechnika általánosan elterjedt, és mostanság inkább a mozgás- és nyomkövető technológiák felemelkedésének lehetünk tanúi, a pingpong egy újabb evolúciós lépcsőfokot ugrik, ezúttal is egy játékkal, a Pingtime-mal.

A Pingtime-ot egy háromtagú román fejlesztői csapat készítette a bukaresti Rokolectiv Fesztiválra. A csoport az úgynevezett VVVV technológiát alkalmazta, ahol párhuzamosan programoznak grafikai és szöveges programozói környezetben. A speciális pingpongütő elég érdekesen néz ki. Inkább egy elektromos légycsapóra hasonlít, az asztal viszont ránézésre ugyanolyan, mint hagyományos társai. Azonban amikor az asztal megelevenedik, elkápráztatja a nézőket reaktív vizuális effektjeivel, amit az új játékfelület nyújt.

Ha a Pingtime-mal játszunk, valós időben generált számítógépes válaszokat kapunk, és minden mozdulatunkra hihetetlen gyorsan reagál, akár gyors játék esetében is. Ezeket a mozdulatokat pedig digitális kivetítéssel kombinálja, hogy vizuálisan is érzékelhessük a reakciókat. Ezáltal olyan élményben lehet részünk, mintha egy Pink Floyd-lézershow-n ülnénk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik