Tech

Már játszani is lehet az okosszemüveggel

google glass (google glass, )
google glass (google glass, )

A Google Glass segítségével anélkül játszhatunk bevásárlás közben, hogy használnunk kéne a kezünket. Legfeljebb furán néznek majd ránk, hogy magunkban beszélünk.

Néha kiváló időtöltés kicsit játszani a telefonunkkal, például utazás közben, vagy ha hosszasan sorba állunk valahol, de vannak, akik még házimunka, vagy bevásárlás közben sem tudnak megszabadulni a telefonjuktól, és szüntelen nyomkodják a készüléket. Néha viszont szükség van mindkét kezünkre ahhoz, hogy elvégezzük az adott feladatot. Mostantól ez másképp lesz, hála a Google Glass-nek.

A BrickSimple elkészítette Google Glass-re a GlassBattle című játékot, amely az okos szemüveg képernyőjén, szinte észrevétlenül fut, miközben mi rendezhetjük szokásos heti bevásárlásunkat. Köszönhetően a Google Glass tulajdonságainak, mindkét kezünket a vásárlásnak szentelhetjük, hiszen a szemüveg hangutasítások alapján végzi a dolgát. A játék egy egyszerű, klasszikus torpedó, amelyet pusztán ilyen hangutasításokkal irányíthatunk.

A játék mérhetetlenül egyszerű és jelenleg inkább csak egy teszt, mivel a Google Glass egyelőre nem rendelkezik semmilyen interaktív vagy animációs API-val. Jelenleg a Mirror alkalmazás segítségével működik a játék is. Ez az az alkalmazás, amely szöveget, és képeket jelenít meg a felhasználók számára.

Bár a Google azt kérte a tesztelő fejlesztőktől, hogy “törjék” fel a szemüveget, és csináljanak vele, amit csak akarnak, hogy ezzel is a lehető legtöbb felhasználási lehetőségre fény derüljön, ugyanakkor a komolyabb hardveres grafikai háttér hiánya miatt korlátozottak a lehetőségeik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik